بیمه نامه باربری پوششی است که به موجب ان بیمه گر متعهد می شود در مقابل در یافت حق بیمه از بیمه گذار چنانچه در جریان حمل کالا و در نتیجه وقوع خطرات بیمه شده کالا تلف شده یا دچار خسارت شود و یا بیمه گذار هزینه هائی را در ارتباط با این خطرات متحمل شود زیان وارده و هزینه های انجام شده را جبران نماید.
بیمه باربری ترانزیت:

در بیمه باربری ترانزیت مبدأ و مقصد خارج از ایران می باشد، بطوریکه ایران در مسیر حمل قرارگیرد. هرگاه کالای ترانزیت خارجی تا پایان مدت اعتبار پروانه به گمرکات خروجی تحویل و یا از مرزهای کشور خارج شود، ترانزیت خاتمه یافته گردیده و گمرک میبایست تضمین دریافتی را تسویه نماید.
محاسبه نرخ حق بیمه

نرخ حق بیمه در بیمه‌های باربری متناسب با نوع کالا، وسیله حمل، مبدا و مقصد حمل، نوع بسته بندی، نوع پوشش بیمه و کلوز در خواستی بیمه گذار و….. متفاوت می باشد .
مراحل لازم جهت پرداخت خسارت

الف ) اعلام وقوع حادثه.

بیمه گذار موظف است حداکثر ظرف مدت ۵روز پس از اطلاع از وقوع خسارت بیمه گر را مطلع نماید.

ب ) بازدید از کالای خسارت دیده.

ج )- تهیه مدارک لازم جهت بررسی خسارت.

د ) حفظ حقوق بیمه گر در خصوص مورد بیمه اسیب دیده و حق جانشینی جهت بازیافت خسارت.

بیمه باربری
بیمه باربری
  • بیمه حمل و نقل کالا، بیمه‌ای است که برای حمل کالای معینی صادر می‌شود و در آن مشخصات مورد بیمه از جمله نوع کالا، مقدار و ارزش کالا، طریق و نحوه حمل و موضوعات دیگری که مبین حقوق و تعهدات طرفین قرارداد می‌باشد قید میگردد. مثلاً شخصی تصمیم به حمل مقدار معینی ماشین‌آلات که نوع و مقدار و مشخصات آن معلوم است از کشوری به کشور دیگر دارد و برای آن درخواست بیمه نامه می‌کند. در چنین صورتی برای بیمه‌گزار بیمه نامه‌ای صادر می‌شود که در آن کلیه مشخصات مربوط به مورد بیمه و وضعیت حمل درج می‌شود. با صدور این بیمه نامه بیمه‌گزار موظف است حق‌بیمه محاسبه شده را بپردازد و بیمه‌گر نیز در مقابل، متعهد جبران خسارت‌ های احتمالی وارد به مورد بیمه در جریان حمل از مبدا تا مقصد طبق شرایط بیمه‌ نامه خواهد بود. بنا به آنچه گفته شد لازمه صدور این نوع بیمه نامه حمل و نقل کالا این است که بیمه‌گزار قبلاً از وضعیت مورد بیمه و چگونگی حمل آن اطلاع داشته و این اطلاعات را در اختیار بیمه‌گر قرار دهد و این ترتیبی است که در مورد هر حمل باید رعایت شود و در صورتیکه بیمه‌گزار مراجعات زیادی داشته باشد و کالاهای مختلفی را در معرض حمل و نقل قرار دهد برای هر مورد باید بیمه نامه جداگانه‌ای از بیمه‌گر دریافت نماید. با صدور یک بیمه نامه ساده بیمه‌گزار ملزم نخواهد بود کالای مورد بیمه را یکجا حمل کند. حمل به دفعات نیز مجاز است لکن آنچه حائز اهمیت می‌باشد این است که ارزش کل مورد بیمه و موضوعات دیگری که مطرح شد باید معلوم بوده و در بیمه نامه قید گردد.

قرارداد:
قرارداد بیمه بین بیمه‌گر و بیمه‌گزار منعقد می‌گردد و در آن شرایط اصلی بیمه و رئوس کلی حقوق و تعهدات طرفین معین می‌شود. لکن مشخصات محمولات و نحوه حمل آنها زمانی به اطلاع بیمه‌گر می‌رسد که بیمه‌گزار اقدام به حمل کالا می‌نماید. با صدور چنین قراردادهایی کلیه حمل و نقل‌هایی که بیمه‌گزار در آینده انجام می‌دهد تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد مشروط به اینکه بیمه‌گزار مشخصات و نحوه حمل کالا و وسیله حمل، مبدا و مقصد و بطور کلی کلیه اطلاعاتی که در قرارداد پیش‌بینی نشده و احتیاج به تصریح دارد قبل از حمل به اطلاع بیمه‌گر برساند تا بیمه‌گر نسبت به صدور گواهی بیمه اقدام نماید. بدیهی است این اطلاعات می‌بایست قبل از شروع حمل به اطلاع بیمه‌گر برسد مگر اینکه ترتیب دیگری در قرارداد مورد توافق قرار گرفته باشد.