حمل و نقل زمینی به دسته های مختلفی در مقیاس بین المللی و داخلی تقسیم می شود . کسب و کار حمل و نقل بین المللی به صورت زمینی عموماً برای حمل و نقل کالای داغ بازار توسط تجار و شرکت های مختلف با سرویس های متفاوت انجام می شود .
این کالا می توانند موارد خوراکی همچون چای ، چای سبز ، قهوه ، خوراکی های ارگانیک ، میوه و سبزیجات ، گوشت و مرغ ، تخم مرغ وغیره را شامل شوند . بعضی از این موارد به حمل و نقل تخصصی تری نسبت به بقیه نیازمند هستند .
برای مثال برای حمل و نقل گوشت و مرغ به کامیون های مجهز به کابین یخچالی نیاز داریم .
کالای دیگری که می توان برای تجارت از آن ها استفاده کرد عبارتند از : لامپ های LED و چراغ های خواب ، دارو ، کتاب ، وسایل آرایشی و بهداشتی ، مواد اولیه ، وسایل شستشو و نظافت مانند تاید ، طی ، دستمال آشپزخانه و ……
لازم به ذکر است که در وضعیت کنونی حمل و نقل جاده از مزایایی برخوردار است که یکی از آنها نیاز به سرمایه کمتر می باشد .

حمل ونقل زمینی
حمل ونقل زمینی

همچنین این خدمات می توانند به صورت DoorToDoor باشند که به این معنی است که حمل کالا و محموله بصورت درب به درب یا از انبار به انبار انجام می شود .
سرعت و دقت در این مجال نقش مهمی در کیفیت حمل کالا دارد . وضعیت جاده ها و وضعیت آب و هوا ، حوادث و تصادفات ، در سرعت و دقت این کسب و کار نقشی کلیدی دارند .
مشکلاتی در این شیوه وجود دارند مانند فقدان سازماندهی و عدم نظم که می تواند موجب غیراتکا بودن یا حتی از دست رفتن سرمایه گذاری شوند .
همچنین در فواصل طولانی مخصوصا در کشوری مانند ایران که فاصله ی ریادی بین شهرها و استان ها وجود دارد را می تواند از مشکلات دیگر این شیوه نام برد .
شیوه حمل زمینی کالا به وسیله ی کامیون ها و تریلی های کفی و چادری با استفاده از ناوگان زمینی یا حمل به وسیله ی ناوگان ریلی امری کاملا رایج و مرسوم است، سالیان سال است که عمده محمولات کشورمان از مبدا ترکیه و اروپا و به مقصد عراق و افغانستان و کشور های CIS از این روش استفاده می کنند. از مزایای این روش عدم نیاز به تخلیه و بارگیری مجزا در بندر و یا تخلیه و بارگیری به وسیله ی جرثقیل های بندر و خطرات ناشی از طوفان و باران ها در حمل دریایی می باشد. البته در این روش حمل معمولا زمان بسیار کمتر از حمل دریایی خواهد بود. دسترسی برای حمل و نقل دریایی به همه نقاط مقدور نیست بسیار از کشور ها هیچ راهی به مرز های آبی ندارند و یا اگر هم دارند مسیر آبی مستلزم دور زدن دنیاست. حمل زمینی راه حل مناسب و امن برای اکثر محمولات می باشد . ارزش کالاها در این روش از حمل دریایی بالاتر و کرایه حمل های نیز بالاتر است. این روش حمل در حالت تریلری خود به صورت FTL و LTL یا خرده بار می باشد که در این حالات زمان حمل افزایش یافته و محموله باید در انبار فورواردر در مبدا COORDINATE شود.
حمل و نقل زمینی همچنین مواردی همچون وسایل نقلیه حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس ، مترو و تاکسی را نیز شامل می شود .