حمل ونقل زمینی
حمل و نقل کالا به صورت کلی ابزاری برای جابجایی کالا، اجناس و سایر اقلام محسوب می شود. این جابجایی می تواند در داخل مرزهای یک کشور باشد و از استانی به استان دیگر و شهری به شهر دیگر صورت بگیرد، همچنین می تواند در ورای مرزها و جابجایی بین کشورها باشد.

در مورد دوم، زمانی که جابجایی و حمل و نقل کالاها و سایر اقلام بین دو یا چند کشور باشد به آن حمل و نقل بین المللی اطلاق می شود. به عبارت دیگر حمل و نقل بین‌المللی کالا به جابجایی و حمل کالا از نقطه‌ای در داخل یک کشور به نقطه‌ای در داخل کشور دیگر با رعایت قوانین و مقررات حاکم بر آن گفته می شود که به وسیله واسطه ها و شرکت های حمل و نقل بین المللی انجام می گیرد.

شرکت های حمل و نقل بین المللی به شرکت هایی اطلاق می شود که به عنوان واسط عمل کرده و کالا را از کشور مبدا به کشور مقصد منتقل می کنند.

این شرکت ها وظایفی از قبیل حمل و نقل فورواردی، حمل و نقل کریری و حمل و نقل تواما انجام می دهند.

فعالیت فورواردی

حمل فورواردی یعنی حمل و نقل کالا به یکی از طریق زمینی، هوایی و دریایی و یا ترکیبی از آن ها که توسط شرکت حمل و نقل بین المللی انجام می شود.

فعالیت کریری

حمل کریری یعنی حمل کالا بدون واسطه به روش تعیین شده از کشور مبدا به کشور مقصد توسط شرکت حمل و نقل بین المللی.

حمل و نقل کالا به صورت بین المللی، نقش بسیار چشمگیر و موثری در تامین نیاز های کشورها دارد. به طوری که می توان گفت این امر باعث پیشرفت چرخه اقتصاد کشورها و عرضه تولید مازاد کشوری به کشور دیگر شده و در نتیجه باعث افزایش و گسترش فعالیت های بازاریابی بین المللی می شود.

حمل ونقل زمینی
حمل ونقل زمینی

حمل ونقل دریایی
در حمل و نقل بین المللی باید طبق قوانین بین المللی اقدام کرد، مقرراتی که باعث می شود داد و ستد با سایر کشورها شکلی منسجم به خود بگیرد.

عمده ترین شیوه حمل کالاها در سطح بین المللی، حمل دریایی است و عبارتست از جابجایی افراد و کالا به وسیله قایق، کشتی و سایر شناورها از روی دریا، اقیانوس، دریاچه، کانال و رودخانه.

دلایل استفاده از این روش به عنوان اولین و گسترده ترین روش حداقل هزینه، نبود نیاز به راه سازی و ایجاد خطوط راه آهن و جاده بوده به طوری که باعث شده از دیر باز مورد استقبال تاجران قرار بگیرد. البته هزینه زمان در این نوع حمل کالا بالا بوده و برای کالاهای بسیار ارزشمند و کم حجم و کم وزن روش مناسبی نیست.
حمل و نقل دریایی برای اقلام با حجم زیاد و بسیار زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. این محموله های حجیم به وسیله کانتینرها ی ۲۰ و ۴۰ فوتی جابجا می شوند.البته محمولات بزرگ و حجیمی مثل گندم و برنج به وسیله ی کشتی های فله بر مخصوص حمل آن کالا حمل می شوند. برخی محموله ها، شامل دستگاه ها و ماشین آلات بزرگی است که به وسیله کانتینرهای رو باز و یا بغل باز حمل می شوند. اگر کالاهایی باشند که حجم و ابعاد بسیار خارج از محدوده باشد، باید از کشتی های BREAK BULK و کشتی هایی که بر روی عرشه خود فضا برای قرار دادن محموله ها نیز دارند استفاده شود.

استفاده از روش حمل و نقل دریایی برای کشورهایی که این امکان برایشان میسر است، نیازمند ایجاد زیرساخت هایی چون بنادر و حوضچه های آن، تجهیزات مربوط به بارگیری و تخلیه و همچنین حضور نهادهایی چون گمرک و نمایندگان سایر نهادهای مرتبط با امر واردات و صادرات در بنادر است.

حمل ونقل دریایی
حمل ونقل زمینی

حمل و نقل هوایی

سریع ترین و در عین حال گران ترین روش حمل و نقل بین المللی روش هوایی است. حمل و نقل هوایی برای حمل کالاهای گران قیمت، سبک و کم حجم مورد استفاده قرار می گیرد.

حمل هوایی
حمل ونقل هوایی

پیام بگذارید